Na slovíčko s Tomstrem vol. 5

08.10.2013 13:43

"Hele vydrž minutku, já zrovna hraju a pak ti zavolám zpátky..."

„Ono kopnout z půlky hřiště bodlem do meruny a zavěsit to tam, se v sedmý lize nestává…“ (Gogi, 2013)

S touto taktikou zřejmě nastoupil do minulého utkání náš brankář Goginátor. Vinou je prý nedostatečná analýza soupeře, který svoje signály a přednosti ukazuje především na tréninkovém poli Strahovského velkostadionu. K čemu mu je to, že jsme hráli tak a tak?! Pokusím se vše napravit.

V této analýze se podíváme na zoubek dalšímu tradičnímu soupeři – Bezhlavým rytířům. Co říci k historii? 2 sehrané zápasy a oba z naší strany patří do kolonky "vítězné". První měření sil se upeklo v dubnu 2009. Na ten večer asi nezapomene nejeden divák… Vzpomínáte na situaci, když si golmán chrabrých rytířů vyřizoval telefonní hovor? Na tom by asi nebylo nic zvláštního, kdyby to nebylo uprostřed hry. Brankář tak trochu pozapomněl, že se stále hraje a rozhodčí kvůli zvonícímu mobilu zápas rozhodně nepřeruší. Žel Bohu tato kuriózní situace brankou neskončila… I přes střeleckou nemohoucnost jsme zápas nakonec strhli na svoji stranu. Další měření sil nastalo před rokem. Tento zápas byl už vyrovnanější a Bezhlaváci dokonce sahali po bodu. Stejně ale budeme mluvit o Jabloneckém válci. A nyní už aktuálně k soupeři.

Rytíři se zmítají na dně sedmé ligy, skupiny B. Poraženi byli jak naším spřáteleným Strahovem, tak týmem 2.FC Show Stay o kterém vím (pro nedostatečnou analýzu) zatím uplný hovno. Rytíři pravděpodobně nastoupí v rozestavení 2-1-1, kdy bude na hrotu operovat Luboš Gaisl. Tento levo-nohý hráč s rychlou kličkou MŮŽE VYSTŘELIT ODKUDKOLIV A MŮŽE TO SMĚŘOVAT DO BRÁNY A MŮŽE Z TOHO TEDY PADNOUT GÓL!! (Gogi kurva!!!!). Ostatní playeři jako Bednář, či Pipek operují ve středu pole. Tam je jejich největší síla, kdy dokáží rychlým pasem překvapit soupeřovu obranu a vyslat do brejku agilního Topiče. Polášek s Gottwaldem jsou obrané pilíře rytířstva. Nutno podotknout, že obrana je asi největší slabina soupeře a právě aktivní pressing by měl na tento tým platit nejvíce. Dále můžeme čekat dlouhé, krátké, suché, sklepávané, čechrané nebo nakopávané balóny před nebo za naši obranu (Gogi, vyber si…).

Co říci závěrem analýzy? Soupeř má nohy, bude se snažit hrát něco jako fotbal a občas se trefí do balonu. Z toho vyplývá, že pokud bude mít míč na kopačce a bude stát v poli, může odkudkoli vystřelit na branku, z čehož může padnout gól! Z tohoto by si měl vzít ponaučení především náš zmiňovaný brankář, kdy by kontaktní čočky měly být v jeho každozápasové výbavě!!   

 

Tomstr Cibule Bale

Zpět